Za fanta je bila Seiko ura idealna

Kot vsako leto, tudi letos imam problem kaj podariti fantu za rojstni dan.

Sicer je malo hecno, saj sva že toliko časa skupaj, in ga zelo dobro poznam, a kaj ko se pri darilih res težko odločim kaj bi mu kupila, saj bi mu najraje podarila kar vse, kar bi se spomnila, a vendar bi potem bilo že malo kičasto. Tako sem ga kmalu zalotila, da velikokrat gleda ročne ure, za katero vem, da si jo želi imeti, a kaj ko ga vedno vprašam, če mu je morda katera všeč, odgovori da ne, da samo gleda. Nato pa pove, kako je včasih imel eno uro, ki je imela gor vse.

Ne samo da je kazala čas, imela je tudi višinomer in baromer in bila je zelo udobna za nosit. Ampak takšne res niso imeli v izložbi. Tako sem en dan, šla prej iz službe, da ne bi posumil, da sem šla po kakršnokoli darilo. Šla sem sicer v drugo urarno, saj sem vedela, da v tisti prejšnji, tega, kar sem iskala nimajo, glede na to, da mu tam ni bila nobena ura všeč. Tako sem naenkrat zagledala Seiko blagovno znamko ročnih ur, ki so imele poleg osnovne klasične številčnice še tri manjše.

Za fanta je bila Seiko ura idealna

Takoj sem se zakadila tja, ter jih po bližje pogledala. Cene so bile po pričakovanjih in še imeli so znižanja. Tako sem se zagledala v Seiko ročno uro, z gumijastim paščkom, saj sem si zapomnila, da mu kovinski pas za zapestje ni najbolj udoben. Glede usnjenih paščkov sem bila malce skeptična, če bi mu to bilo všeč ali ne, ampak tisti gumijast pašček na Seiko uri, pa se mi je zdel dovolj kvaliteten in širok, da bi lahko bil dovolj trpežen. Tako sem se hitro odločila, da bo ravno ta Seiko ura bila ravno prava zanj, tako da sem jo kar vzela.

Hkrati pa sem tudi bila vesela, da nisem iskala darila zadnji dan in da sem se tega lotila že dosti prej.

Varstvo pri delu je zelo pomembno

Varstvo pri delu je nekaj, kar mora čisto vsak delavec opraviti. Po navadi to vzame kar nekaj časa in velikokrat se zgodi, da se varstvo pri delu ne odvija na naslovu, kjer je firma. To pomeni, da se mora celotna firma odpeljati na mesto, kjer se izvaja varstvo pri delu in tam morajo ljudje biti nekaj ur. Teh nekaj ur morajo poslušati predavanja in na koncu se seveda izvede tudi krajši izpit, ki je načeloma res zelo enostaven. Varstvo pri delu je definitivno zelo pomembno in zelo uporabna. Za delavce je definitivno zelo zabaven dan, saj praktično ne rabijo delati, ker se morajo odpeljati drugam za nekaj ur.

Tudi, ko smo mi imeli varstvo pri delu, je bilo to precej zabavno, saj sem imela praktično prost dan. Morala sem iti na predavanje in hkrati sem se malo po družila s sodelavci in sodelavkami. Med službenim časom imamo res zelo malo časa, da bi se kaj pokopali in ravno zato smo to priliko izkoristili med predavanji oziroma ko so bili odmori.

Varstvo pri delu je zelo pomembno

Definitivno sem se tam tudi zelo veliko naučila, saj velikokrat ne veš točno, kako bi odreagiral na določene situacije. Velikokrat se zgodi, da imaš le nekaj sekund časa, da se odločiš, kaj boš naredil in velikokrat je to tudi premalo časa, da bi sprejel pravo odločitev. To ti nekako na varstvo pri delu želijo tudi objasniti. Zelo malo ljudi se tega zaveda in res je zelo pomembno, da vemo, kaj je potrebno narediti v nevarni situaciji, ki se lahko zgodi kadarkoli in kjerkoli. Ravno zato obstajajo takšna predavanja in res je prav, da obstaja. To so predavanja, ki so zelo pomembna in lahko nekomu na koncu tudi rešijo življenje. Prav zato je zelo pomembno, da se teh predavanj udeležijo čisto vsi zaposleni in da med predavanji tudi zelo dobro poslušajo.