Jutra in kava za na pot

Obožujem jutranjo kavo. Vedno sem si kavico pripravila doma. Potem pa sem začela opažati, da mi kava povzroča kislino, neprestano me je bolelo grlo. Najprej nisem vedela zakaj, potem pa sem hitro spoznala, da mi v bistvu ne paše domača turška kava. Ker pa kavo obožujem sem mogla najti rešitev. Edina rešitev je bila gostilniška kava. Ker pa moje delo poteka večkrat od doma, sem imela težavo, saj na kavi vsako jutro nisem hotela sedeti sama. Čuden občutek mi je bil, da bi vsak dan šla v kavarno zjutraj na kavo sama. 

Tako sem vseeno nekajkrat šla in kar hitro spoznala, da se ne počutim dobro. Tako sem začela razmišljati, kako bi rešila to zadevo, kajti kava mi je zjutraj pomenila ogromno. No rešitev sem našla v tem, da sem si začela jemati kavo za na pot. Živim namreč v majhen kraju in se res nisem dobro počutila, ko sem ob 8 uri na kavi sedela sama. Občutek sem imela, da so ljudje mislili, da imam preveč časa. Jaz pa sem si želela le spiti dobro kavo. 

Jutra in kava za na pot

Tako mi sedaj polepša dan kava za na pot in tega sem se navadila. V kavarno katero zahajam, da mi naredijo kavo, že dobro vedo. Tako mi pripravijo kavico takoj, ko me zagledajo. Enkrat so me vprašali, zakaj kave ne spijem kar pri njih, pa sem jim povedala, da kavo pijem počasi in tako lahko že začnem delati. 

Včasih si ljudje postavimo ovire in težave čisto brez pomena. Tudi sama bi lahko hodila vseeno na kavo v kavarno, le meni bolj paše, da si vzamem kavo za seboj. Zakaj ne bi ravnala po svojih občutkih, kajti znano je, da se mora kavica spiti sproščeno in dobre volje. Če nisem bila sproščena sama za mizo, pa sem sedaj, ko vsako jutro spijem kavo za na pot.